top of page

"Καμία μέριμνα από την κυβέρνηση και για τους δικηγόρους"

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης





Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κοινοβουλευτική ερώτηση/αναφορά, η οποία στηρίζεται σε υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης ενώ συνυπέγραψε, με 41 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερώτηση που αφορά τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε δικηγόρους και έτερους επιστημονικούς κλάδους.

Στην ερώτηση, όπως και στο υπόμνημα του Συλλόγου, αναφέρεται ότι οι δικηγόροι, όπως και οι ασκούμενοι, δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση από την αρχή της κρίσης, πλην των 600 ευρώ που διατέθηκαν έπειτα από το φιάσκο της δήθεν κατάρτισης, ενώ παρατίθενται αιτήματα του κλάδου για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, την ένταξη των δικηγόρων στο καθεστώς επιστρεπτέας προκαταβολής και την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η κυβέρνηση επιχειρεί διακαώς να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ στήριξης της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η πραγματικότητα την διαψεύδει συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των φιλικών της ΜΜΕ, να μας πείσουν για το αντίθετο. Τελευταίο παράδειγμα η αντίδραση των δικηγόρων που διαμαρτύρονται για μη τήρηση των εξαγγελιών και εξαίρεση τους από τις γενικές διατάξεις. Μετά το φιάσκο με το «σκόιλ ελικίκου» και τις πλατφόρμες κατάρτισης που ανήκουν στο περιβάλλον του κ. Βρούτση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να πορεύεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μην προχωρά σε ουσιαστική στήριξη του δικηγορικού κλάδου».​

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης, εδώ:


2020.05
.26 Βουλή Ερώτηση Δικηγόροι_11286
Download 26 ΒΟΥΛΉ ΕΡΏΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ_11286 • 2.17MB

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page