top of page

"Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάλειψης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση"


Επίσκεψη της Καλλιόπης Βέττα στο Γ.Ν. Κοζάνης "Μαμάτσειο".

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη και το μέλος της Ν.Ε. κ. Χάρη Δάλλα, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Στέργιο Γκανάτσιο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζομένους, όπως και με συμβασιούχους στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα.


Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, έπειτα από τη νέα επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας καθώς, ήδη, οι κλινικές δέχονται τεράστια πίεση.


Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική δέχεται αποκλειστικά ασθενείς με covid και παρουσιάζει πληρότητα 100%, όπως και των αντίστοιχων νοσοκομείων των κοντινών περιοχών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τρεις κλίνες ΜΕΘ που είναι σε λειτουργία (σε σύνολο πέντε που προβλέπονται από τον κανονισμό).


Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγων (3 αντί για 7 προβλεπόμενους), αναισθησιολόγων (μόνο 2), ορθοπεδικών, γιατρών στα ΤΕΠ και εντατικολόγων.


Τέλος, επισημάνθηκε ότι η αποστελέχωση του Νοσοκομείου –καθώς, μόνο το τελευταίο διάστημα, έφυγαν 10 γιατροί και 9 επικουρικοί-, δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Η κ. Βέττα, στις συναντήσεις της, εξήρε για μία ακόμη φορά το έργο των υγειονομικών στελεχών, τονίζοντας ότι η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, οφείλεται, εν πολλοίς, στην δική τους προσφορά και αυτοθυσία.


Αναφορικά με τις ελλείψεις ιατρών, η Βουλευτής επεσήμανε ότι οι σχετικές προκηρύξεις, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν κίνητρα, οικονομικού και εργασιακού χαρακτήρα, ώστε να καταστούν ελκυστικές και προτιμητέες για τους επιστήμονες όλης της χώρας.


Παράλληλα, έκανε δημόσια έκκληση για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών, ώστε να υψωθεί ένας τείχος προστασίας στην χώρα μας, που δυστυχώς βιώνει τις τραγικές συνέπειες από την επέλαση της πανδημίας, χωρίς ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία με αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές κινήσεις, κινείται με καθυστέρηση, επιδιώκοντας αποκλειστικά την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.


Τέλος, σε συναντήσεις που είχε με συμβασιούχους στους τομείς φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας έγινε ευρεία συζήτηση για την επικειμένη λήξη των συμβάσεων.


Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. το 2019, προχώρησε στην δημιουργία συμβάσεων σε αυτούς τους τομείς, με ημερομηνία λήξης στις 31.12.21. Η διαδικασία ήταν σύννομη και απολύτως διάφανη, καθώς οι λίστες κατάταξης, η εξέταση των ενστάσεων και η τελική αξιολόγηση, διεκπεραιώθηκαν με τη συμβολή του Α.Σ.Ε.Π.. Το αποτέλεσμα ήταν, αφενός, καλύτερες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος αλλά, κυρίως, ποιοτικότερες υπηρεσίες για το κοινό, όπως εξάλλου πιστοποιείται με μια σειρά από μελέτες στον συγκεκριμένο τομέα.


Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη των συμβάσεων, το καθεστώς είναι θολό, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μεγάλη ανασφάλεια.


Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το θέμα, τόσο για τις τοπικές ανάγκες, όσο και πανελλαδικά, καθώς όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι επιτελούν ένα σημαντικό έργο αναχαίτισης της πανδημίας και αναβάθμισης των δομών Υγείας, ενώ παράλληλα, επεσήμανε ότι η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει παντού εργολάβους, έχει αποδειχθεί οικονομικά επιζήμια και κοινωνικά ατελέσφορη.3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page