top of page

"Η κυβέρνηση για μια ακόμη χρονιά σε ρόλο παρατηρητή για το Ναυάγιο της Ζακύνθου / Δεν θα ρωτάω τον Βουλευτή Δ. Ακτύπη για να κάνω ερωτήσεις στη Βουλή!"

Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα στο ΠΡΙΣΜΑ 90.2 και στον Γρηγόρη Μπάστα για το Ναυάγιο της Ζακύνθου.


«Έχω προσωπικούς δεσμούς και φίλους στη Ζάκυνθο, αφού ο σύζυγός μου κατάγεται από το νησί και το επισκεπτόμαστε συχνά.

Ως Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, θα πω ότι η παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ένα από τα πιο τουριστικά και φωτογραφημένα μέρη στην χώρα, θα παραμείνει κλειστή και για την τρέχουσα χρονιά, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται λόγοι ασφαλείας που αποτρέπουν την επίσκεψη και την παραμονή των λουόμενων.

Για δεύτερο συνεχόμενο έτος, επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η προσέγγιση και αγκυροβόληση πλωτών μέσων, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο πλάτωμα πάνω από την παραλία.

Το αποτέλεσμα είναι ένα: η κυβέρνηση αδυνατεί να υπερασπιστεί ένα σπουδαίο τουριστικό τοπόσημο, καθώς είναι ανίκανη να εγγυηθεί τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας στην περιοχή.

Σε συνδυασμό, δε, με την πλήρη αποστασιοποίηση από το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ναυαγισμένου πλοίου, αλλά και με την ανοχή στις μεθοδεύσεις για υφαρπαγή της περιοχής πέριξ του Ναυαγίου υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, επιβεβαιώνεται ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον της Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν το πολιτικό θράσος να πανηγυρίζουν για το κλείσιμο (!), δίνοντας ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στους εαυτούς τους. Θα ήταν αστείο, αν δε ήταν τραγικό για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, και της χώρας, συνολικότερα.

Η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου έχει ανάγκη από μία βιώσιμη λύση, που πάνω από όλα θα έχει ως γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και, παράλληλα, την προστασία των επαγγελματιών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στον χώρο, μία λύση που να είναι αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία.

Μια συνολική λύση και προοπτική, που αποδεδειγμένα πια η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει.

Αυτά συζητήσαμε και με μέλη της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Στασινόπουλο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Αγγελική Αυγουστίνου, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Τάκη Βρυώνη. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχα μαζί τους μου εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Είδα φωτογραφίες με τουρίστες να είναι στον γκρεμό του Ναυαγίου και τρόμαξα. Υπάρχει κίνδυνος και έχω την πληροφορία, χωρίς να την έχω διασταυρώσει, πως οι άνθρωποι που λειτουργούσαν ως σεκιούριτι πέρυσι, είναι απλήρωτοι.

Δεν μου αρέσουν οι προσωπικές επιθέσεις, όμως από τη στιγμή που με ρωτάτε και μου μεταφέρετε τα όσα δήλωσε προ ημερών ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Ακτύπης, απαντώ τα εξής: Δεν θα παίρνω την άδειά του για να καταθέτω επερωτήσεις στη Βουλή για το Ναυάγιο ή για όποιο άλλο θέμα. Παράλληλα, τον ενημερώνω πως και βέβαια μιλάω με τους συντρόφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνω πως τρία υπουργεία δεν μου έδωσαν καμία σαφή απάντηση για το Ναυάγιο.

Σωστά έχουν παρέμβει οι επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τη διάσωση του πλοίου «Παναγιώτης». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που σταμάτησε την παράνομη αγοραπωλησία των 14.500 στρεμμάτων στα ορεινά και μάλιστα επτά άτομα κατηγορούνται για κακουργήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σεβαστεί το δημόσιο συμφέρον, να εγγυηθεί την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και να μην επαναληφθούν υπόγειες διαδρομές για την υφαρπαγή της περιουσίας.

Μπροστά μας έχουμε τη σημαντική διαδικασία των ευρωεκλογών και λέω στους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν και να μην είναι αποστασιοποιημένοι, γιατί 8 στις 10 αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο επηρεάζουν μετέπειτα και τους Νόμους που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρέπει όλο μαζί να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε. Είναι απαραίτητο να μην στηριχθεί η ΝΔ των κοινωνικών ανισοτήτων, της διαρροής προσωπικών στοιχείων πολιτών από το υπουργείο Εσωτερικών, της συγκάλυψης των Τεμπών, των παραβιάσεων κάθε δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας, της ακρίβειας και του αλαζονικού 41%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η μεγάλη έκπληξη αυτών των Ευρωεκλογών, γιατί έχουμε προτάσεις που ακουμπάνε τις ανάγκες της κοινωνίας και κάθε ημέρα που περνάει γινόμαστε πιο ισχυροί…».
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

1 Προβολή0 Σχόλια

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page