top of page

Η ποιοτική μετεξέλιξη του τουρισμού μας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση

Έγινε ενημέρωση: 3 Δεκ 2023

Η Καλλιόπη Βέττα παραβρέθηκε την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia 2023" στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε χαιρετισμό στο "Philoxenia Helexpo Forum" ενώ παρακολούθησε και το μουσικό αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia 2023" στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του τουρισμού. Έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και η βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα είναι στη διάθεση τους να τους συναντήσει στο άμεσο μέλλον προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Παράλληλα η κ. Βέττα απηύθηνε σήμερα χαιρετισμό στο πλαίσιο του “Philoxenia Helexpo Forum 2023” εστιάζοντας στις νέες προκλήσεις της εποχής που οφείλει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός Τουρισμός και στην ανάγκη για χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, με την κοινωνία στο επίκεντρο.Μεταξύ άλλων, η κ. Βέττα ανέφερε ότι απαιτείται "να χαράξουμε ως χώρα μια Στρατηγική με όραμα, στόχους και σχέδιο, που δεν θα εξαντλείται σε γενικόλογες εξαγγελίες και ευκαιριακές πολιτικές αλλά θα πραγματώνεται μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, οδηγώντας σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Οφείλουμε να συνδιαλεγόμαστε με τις τοπικές κοινωνίες και να συνδιαμορφώνουμε βιώσιμες λύσεις για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και την βιωσιμότητα κάθε προορισμού."


Ταυτόχρονα η κ. Βέττα επεσήμανε ότι απαιτούνται γενναίες επενδύσεις σε υποδομές που δεν θα αποσκοπούν μόνο στην αύξηση της φέρουσας ικανότητας των προορισμών, αλλά κυρίως στη στήριξη και στην ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό στο φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον τους και καυτηρίασε το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα παρουσιάσει το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, το οποίο οφείλει να είναι προσανατολισμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κλιματική αλλαγή.

Η κ. Βέττα πρότεινε ανασχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων και ανακατεύθυνση των πόρων για στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, καθώς και των προορισμών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων και η βελτίωση των εισοδημάτων και των συνθηκών εργασίας τους, καθώς οι αντεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών οδηγούν στη «μεγάλη φυγή» εργαζομένων από τον ελληνικό Τουρισμό και πληγώνουν ανεπίστρεπτα το τουριστικό μας προϊόν και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.


Τέλος, αναφέρθηκε στις ιστορικές επιδόσεις που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, με ρεκόρ σε επενδύσεις, αφίξεις και εισπράξεις, θεαματική μείωση της ανεργίας, κατάταξη της Ελλάδας στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως και ισχυροποίηση της θέσης της χώρας μας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό. Σήμερα, είπε καταλήγοντας η κ. Βέττα, «καλούμαστε να εργαστούμε για την ποιοτική πλέον μετεξέλιξη του ελληνικού τουρισμού σε μια δραστηριότητα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τρόπο ολιστικό και δημιουργικό»
Παράλληλα, η Βουλευτής παρακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα για τον Μίκη με τον Π. Καραδημήτρη, τη Ζ.Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα που οργάνωσε το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, η ΔΕΘ HELEXPO και ο Δήμος Γορτυνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κα Βέττα αποδέχθηκε την ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών να ερμηνεύσει κάποια τραγούδια μαζί τους.5 Προβολές0 Σχόλια

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page