top of page

"Συνάντηση με τον με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης"

Συνάντηση της Κ. Βέττα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης.



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Κοζάνης κ. Δημήτρη Σιόλιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Νοσοκομείου, ειδικά όσο εξελίσσεται η έξαρση εποχιακών ασθενειών.

Αρχικά, ζητήθηκε ενημέρωση για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία μονιμοποίηση ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα, με το οργανόγραμμα να είναι καλυμμένο λιγότερο από 50%, ενώ ακόμα και ο τελευταίος διαγωνισμός πριν αρκετούς μήνες για την πρόσληψη αναισθησιολόγων και παθολόγου, κρίθηκε άγονος.

Τα κενά παραμένουν, ενώ συνεχίζονται οι μετακλήσεις ιδιωτών και οι μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το Τ.Ε.Π., όπου δεν υπάρχει κανένας μόνιμος ιατρός, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για την φροντίδα των ασθενών.

Ειδική αναφορά έγινε για τη Μ.Ε.Θ., όπου λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις, καθώς στελεχώνεται με δύο γιατρούς – εκ των οποίων ο ένας θα αναχωρήσει σύντομα- και μια αναισθησιολόγο, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για κλείσιμο της μονάδας και δεν επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της.

Αναφορικά με την Παιδιατρική, παραμένουν τα σοβαρά κενά που είχαν οδηγήσει τους γιατρούς και την τοπική κοινωνία σε αλλεπάλληλα έγγραφα και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με μόνη εξέλιξη την παράταση της θητείας της επικουρικής ιατρού. Τέλος, έγινε αναφορά στον δρομολογημένο διαγωνισμό για τις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης.

Η κ. Βέττα, επεσήμανε ότι το Γ.Ν. Κοζάνης υφίσταται τα τελευταία χρόνια μια διαρκή υποστελέχωση που οφείλεται στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να απαξιώσει τα νοσοκομεία. Οι πρακτικές της υποστελέχωσης, της έλλειψης χρηματοδότησης, της σύμπτυξης και των περιστολών έχουν υποβαθμίσει την δημόσια υγεία ενώ, ταυτόχρονα, έχουν οδηγήσει ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε εξάντληση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Παράλληλα, ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες και τα αιτήματα για την στελέχωση του Νοσοκομείου και την κάλυψη των κενών, ενώ τόνισε ότι οι υπερφίαλες και εκτός πραγματικότητας δηλώσεις της αρμόδιας Υπουργού στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για τα κενά της Παιδιατρικής περί δήθεν «Πρότυπου Νοσοκομείου», προσκρούουν στην πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικείοι τους.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η επαναφορά του θεσμού των εργολάβων, συνιστά πολλαπλή οπισθοδρόμηση για το Ε.Σ.Υ. καθώς το σύστημα ατομικών προσλήψεων που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εξασφάλιζε καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες, εξοικονόμηση χρημάτων για το Δημόσιο και αυξημένους μισθούς και σταθερότητα για τους εργαζόμενους ενώ, τέλος, ζήτησε να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να πριμοδοτηθούν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι στην διαδικασία των προσλήψεων.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page