top of page

"Συνάντηση με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης"

Συνάντηση της Κ. Βέττα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης.Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης και, συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο κ. Ιωσήφ Μιχαηλίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεόδωρο Πιτένη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για εργασιακά θέματα, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και το μέλλον της περιοχής.

Ο βασικός προβληματισμός που εκφράστηκε αφορούσε την υποστελέχωση όλων των Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Κοζάνης, καθώς τα κενά σε όλα τα οργανογράμματα των υπηρεσιών είναι τεράστια, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνει την πίεση στους υφιστάμενους εργαζόμενους.

Παράλληλα, διεξάχθηκε συζήτηση για την κινητικότητα, η οποία λειτουργεί περιοριστικά και αποκλείει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων –ειδικά σε συγκεκριμένους δήμους-, τα μισθολογικά προβλήματα και την οικονομική καθήλωση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, ενώ εκφράστηκε ανησυχία για όσους απασχολούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ (π.χ. παιδικοί σταθμοί κλπ), καθώς υπάρχει περιοριστικός χρονικός ορίζοντας για τις συμβάσεις τους.

Επίσης, υπήρξε ειδική αναφορά στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που επανέφερε στα δημοτικά συμβούλια την ανάληψη ζωτικών και κρίσιμων αποφάσεων για τη λειτουργία των Δήμων. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι δεν έχει γίνει ακόμη συμμόρφωση με τον νόμο και την απόφαση του ΣτΕ για τα ζητήματα υποβολής προτάσεων για πράξεις, της αναμόρφωσης προϋπολογισμών και της σύστασης επιτροπών.

Τέλος, παραδόθηκε στην Βουλευτή υπόμνημα του Σ.ΥΠ.ΟΤΑ με βασικές θέσεις για την δίκαιη μετάβαση και την περιοχή, τα εργασιακά δικαιώματα και την άρση των αδικιών, όπως και την εδραίωση του κράτους δικαίου και την ανάταξη της δημόσιας διοίκησης.

Η κ. Βέττα με τη σειρά της ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να προσφέρει δημόσιες, κοινωφελείς, ποιοτικές και δωρεάν ή προσιτές υπηρεσίες στους πολίτες, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει διαχρονικά τους Ο.Τ.Α., ως πεδίο άσκησης πειραμάτων και άνωθεν επιβολών. Η απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει ως αντιδημοκρατικές και παράνομες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, συνιστά το τελευταίο παράδειγμα αυτής της πρακτικής.

Παράλληλα, η Βουλευτής, συμφώνησε ότι η υποστελέχωση, τα κενά, οι θεσμικές αδράνειες και οι οικονομικές ελλείψεις, δημιουργούν ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον για αιρετούς, εργαζόμενους και πολίτες που στερούνται των στοιχειωδών συνθηκών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι προσλήψεις και η κάλυψη των κενών, η ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των ΟΤΑ και η δημοκρατική εμβάθυνση και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, είναι μερικές από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., που θα υλοποιηθούν με τη επερχόμενη πολιτική αλλαγή.

8 Προβολές0 Σχόλια

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page