"Συναντήσεις με φορείς της Π.Ε. Κοζάνης από κοινού με τον Κώστα Αρβανίτη"

Ενημερώθηκε: Οκτ 5


Δελτίο Τύπου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης.


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Κώστα Αρβανίτη, τον πρώην Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη συναντήθηκαν το τελευταίο διάστημα με θεσμικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.Αρχικά, την Παρασκευή, πραγματοποίησαν συνάντηση με Προέδρους Συλλόγων Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Π.Ε. Κοζάνης και, συγκεκριμένα, την κ. Ελένη Γκατζογιάννη (Κοζάνη), τον κ. Δημήτρη Τσίπρα (Πτολεμαΐδα) και τον κ. Σήφη Μιχαηλίδη (Σέρβια).

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως οι εξελίξεις στα εργασιακά, με την κατάργηση του οκταώρου και την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και θέματα που αφορούν την εργασιακή κατάσταση στην περιοχή.

Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συλλογική προσπάθεια για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτωνΈπειτα, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Α.με.A. Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχαήλ Μήγγο και τον συνεργάτη του Συλλόγου κ. Μάριο Συμεωνίδη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα του Αναπηρικού κινήματος όπως η ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, το δικαίωμα των αναπήρων στην εργασία αλλά και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Παράλληλα, έγινε μνεία στη νομοθετική πρωτοβουλία για τα Α.με.Α. της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κ. Βέττα και ο κ. Αρβανίτης δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα προβλήματα τους στο Ελληνικό, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντίστοιχα.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας κ. Τάσο Δημάκη, όπου συζητήθηκε το νέο ασφαλιστικό του νόμου Χατζηδάκη και οι αλλαγές που θα επέλθουν όχι μόνο στην επικουρική ασφάλιση αλλά και στην βασική σύνταξη.