«Τα ίδια τα πανεπιστήμια καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του Υπ. Παιδείας για τα νέα τμήματα» (ηχητικό)


Συνέντευξη Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο».Αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας για το πρόσφατο νομοσχέδιο άφησε μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», η βουλεύτρια Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στους ισχυρισμούς της κας Κεραμέως σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων περί άναρχης, άκριτης και αυθαίρετης σύστασής τους, η κα Βέττα τόνισε πως «η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία καταρρίπτεται από τα ίδια τα πανεπιστήμια αφού ήταν αυτά που πρότειναν την θεσμοθέτηση των νέων τμημάτων και είχαν και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους».


Χαρακτήρισε άδικο ότι καταργήθηκαν τα 37 αυτά τμήματα, έκανε ειδική αναφορά στα 6 τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την περιοχή, όπως το τμήμα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στην Κοζάνη με την δυναμική που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος κλάδος αλλά και το τμήμα Λογοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα με την επικείμενη διασύνδεση του με την τμήμα Εργοθεραπείας που λειτουργεί ήδη.


Χαρακτήρισε επίσης «τιμωρητική» την απόφαση για σύνδεση του 20% της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με αξιολόγηση. «Αντί για επιβράβευση σε κάποια πανεπιστήμια υπάρχει μια τιμωρητική απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «όπου εφαρμόστηκε στην Ευρώπη δεν έφερε αποτέλεσμα. Γι αυτό το αναιρούν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια».