top of page

Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι στο κολυμβητικό πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο πρόγραμμα κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για το ζήτημα της στήριξης των 194 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που διεξάγεται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 2015-16 και έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία καθώς έχουν συμμετάσχει, από την αρχή της υλοποίησής του, δεκάδες χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αποκτούν βασικές γνώσεις πλεύσης και κολύμβησης γεγονός που είναι σωτήριο για τους πολίτες μιας χώρας με τόσο μεγάλη ακτογραμμή.

Με την παύση κάθε εκπαιδευτικής και αθλητικής δραστηριότητας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν μείνει μετέωροι καθώς δεν μπορούν να τύχουν της πρόνοιας των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, μιας και το πρόγραμμα έχει ανασταλεί και δεν είναι εφικτή η συνέχιση της καταβολής των ωριαίων αποζημιώσεών τους.

Η ερώτηση της κ. Βέττα, την οποία συνυπογράφουν 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την λήψη μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς για την αντιμετώπιση του ζητήματος στην κατεύθυνση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

K.Vetta_Metra prostasias ptyxiouxwn FA
.p
Download P • 797KB



2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page