top of page

"Ο κόσμος απογοητεύεται γιατί βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες" (ηχητικό)


Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα "Στο Κόκκινο" Θεσσαλονίκης 91.4 FM:


Σε νέο σκληρό lockdown βρίσκεται η πόλη της Κοζάνης, λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Για το θέμα μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή και την εκπομπή Ορθά-Κοφτά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα.

«Παρ’ όλες τις θυσίες του κόσμου και τον οικονομικό στραγγαλισμό που σημαίνει όλο αυτό τα κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται, με αποτέλεσμα μαζί με τη Δυτική Αττική να είμαστε πάλι σε σκληρό lockdown» δήλωσε η κ. Βέττα, προσθέτοντας ότι «είναι απογοητευτικό για τον κόσμο, γιατί βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες, και κανείς δεν μας εξηγεί τι λάθη έγιναν, γιατί σίγουρα έγιναν λάθη».

Σύμφωνα με την ίδια, τα νοσοκομεία της περιοχής συνεχίζουν να πιέζονται. Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι, ενώ στο Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας υπάρχουν 5-10 κρεβάτια ακόμη. «Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα απολύτως για την ενίσχυση του ΕΣΥ» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα οι καταστηματάρχες της περιοχής ανακοίνωσαν ότι θα αναρτήσουν στα μαγαζιά τους μαύρες αφίσες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Η οικονομία της Κοζάνης είναι πάρα πολύ ευαίσθητη διότι ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Σε έναν χρόνο προστέθηκαν 3.000 νέοι άνεργοι, είμαστε ο πρώτος νομός σε ανεργία στη χώρα» τόνισε η κ. Βέττα.


Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης τους. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει αυτή η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί την πανδημία για να κάνει απευθείας αναθέσεις και δεν στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βέττα.


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αθήνα: Βουλής 4, τηλ.: 210 3212883

Κοζάνη: Iπποκράτους 3, τηλ.: 24610 39207

Πτολεμαΐδα: Παυλίδη Αδαμοπούλου 5, τηλ.: 24630 80153

email: k.vetta@parliament.gr

fax: 210 3706569

© 2020 by PGKV

bottom of page