top of page

"Έγκλημα κατά των εργαζομένων το εργασιακό ν/σ" (ηχητικό)


Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα στο "Κανάλι Ένα" 90.4 και την εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», με τον Νίκο Μπαρδούνια.


"Στα «απόνερα» του νομοσχεδίου για την «προστασία της εργασίας», που πέρασε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή, επικεντρώθηκε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», με τον Νίκο Μπαρδούνια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Καλλιόπη Βέττα.


Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως συντελείται «έγκλημα» κατά των εργαζομένων, με την Κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ως δούρειο ίππο, για τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Στοιχειοθετώντας την άποψή της, η κα. Βέττα είπε πως η «διευθέτηση της εργασίας» σημαίνει και κατάργηση του 8ώρου, ενώ σημείωσε πως οι ούτως ή άλλως λίγες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εξαϋλώνονται με το ψηφισθέν νομοσχέδιο.


Επίσης, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη πως η μετεξέλιξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί, στην ουσία, υποβιβασμό της Υπηρεσίας. Απαντώντας, δε, στους ισχυρισμούς του κυβερνόντος κόμματος για κατ’ επίφαση καταψήφιση του επίμαχου ν/σ από τον ΣΥΡΙΖΑ (αφού το κόμμα της αξ. Αντιπολίτευσης ενέκρινε μεγάλο μέρος των προς ψήφιση άρθρων), η Κ. Βέττα διευκρίνισε πως το κόμμα της ψήφισε άρθρα που αφορούσαν μόνο την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών".


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

6 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page