top of page

«Ενίσχυση των εκπαιδευτικών που πλήττονται από το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων"

Έγινε ενημέρωση: 25 Απρ 2023

Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Κ. Βέττα προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων με θέμα: «Ενίσχυση των εκπαιδευτικών που πλήττονται από το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων». Η ερώτηση βασίζεται στην από 29.03.2023 επιστολή της ΕΛΜΕ Κοζάνης σχετικά με τις επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Σερβίων και του Βελβεντού ή διαμένουν σε αυτές και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Κοζάνης, μετά το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το γεγονός ότι πλέον οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μεταβούν στα σχολεία τους διανύοντας πολύ περισσότερα χιλιόμετρα μέσω εναλλακτικών διαδρομών σε συνδυασμό με την άνοδο στην τιμή των καυσίμων, έχει οδηγήσει στην οικονομική τους εξόντωση, αφού υφίστανται υπέρμετρες επιβαρύνσεις σε κόστος και χρόνο.


Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τον κρίσιμο ρόλο των εκπαιδευτικών και να σταθεί δίπλα τους, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για την οικονομική στήριξη όσων πλήττονται και για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστή η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, προκειμένου να μπορούν να ασκούν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους, χωρίς να επωμίζονται οικονομικά βάρη που δεν τους αναλογούν.


Υπενθυμίζεται ότι είναι η τέταρτη κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέτει η κα Βέττα για τις συνέπειες που καθημερινά υφίστανται οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες από το κλείσιμο της Γέφυρας και για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ανακούφισης της περιοχής, ωστόσο οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν απαντήσει.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση εδώ.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page