top of page

Επίσκεψη της Κ. Βέττα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία


Συναντήσεις με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και συζητήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Πυροσβεστικής στην περιοχή.



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Σωτήριο Κορέλα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Κοζάνης κ. Γεώργιο Μπάτζιο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επαρχίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Ανδρεόπουλο.


Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Πυροσβεστικής στην περιοχή, με έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα, καθώς στο ίδιο, παλαιό οίκημα, συστεγάζονται πολλές δομές και υπηρεσίες του Σώματος, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λειτουργούν σε ασφυκτικές και περιοριστικές συνθήκες.


Παράλληλα, από τον εκπρόσωπο των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, τέθηκαν μισθολογικά αιτήματα, ζητήματα υποστελέχωσης του Σώματος όπως επίσης και ανανέωσης του στόλου των οχημάτων καθώς, για παράδειγμα, η Κοζάνη δεν διαθέτει διασωστικό όχημα για τροχαία, ενώ επισημάνθηκε και το ζήτημα της παροχής ατομικών μέσων προστασίας στους πυροσβέστες.


Η κ. Βέττα τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην περιοχή, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να παρέχει κάθε μέσο για την διευκόλυνση των επιχειρήσεών τους.


Τέλος, τους ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κκ. Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου για την δημιουργία Ε.Μ.Α.Κ στην Περιοχή, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι, σύντομα, η μόνη Περιφέρεια σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς την ύπαρξη ειδικής μονάδας για την ανεύρεση και την διάσωση των πολιτών της σε δύσκολες συνθήκες.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page