top of page

Ερώτηση για ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας


Από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών.



Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ το οποίο, βάσει κριτηρίων από τον ΑΣΕΠ, προχώρησε στην πρόσληψη – με σύμβαση ενός έτους- 210 επιστημόνων ηλικίας 22-39 ετών για την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Το πρόγραμμα είχε ως στόχο αφενός την ανάσχεση της υψηλής ανεργίας στην περιοχή και αφετέρου την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain).


Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην γενικότερη υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς οι κυβερνήσεις της περιόδου 2010-2014 είχαν δεσμευτεί στην πρόσληψη ενός εργαζομένου για κάθε πέντε αποχωρήσεις γεγονός που, μαζί με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, αποψίλωσε σε σημαντικό βαθμό το Ελληνικό Δημόσιο.


Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων ενώ, ειδική μνεία γίνεται στις αυξημένες δεξιότητες και γνώσεις που κατέχουν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε μια περίοδο που προβλέπεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ελέω και της βίαιης απολιγνιτοποίησης.


Τέλος, ζητείται η ανανέωση του συγκεκριμένου προγράμματος για τουλάχιστον ένα έτος όπως ακριβώς συνέβη με αντίστοιχα ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ στο παρελθόν.





Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.










19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page