top of page

"Η Δημοκρατία χρειάζεται συνεχή υπεράσπιση απέναντι στις ακροδεξιές και ανιστόρητες φωνές"

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, παρέστη στην εκδήλωση για την 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου δήλωσε:


«Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνιστά οφειλόμενο χρέος τιμής και μνήμης για τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές ενάντια στην δικτατορία, για όσες και όσους δεν συμβιβάστηκαν με το στυγνό καθεστώς και εξεγέρθηκαν, διεκδικώντας την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνέπεσε με τις εγκληματικές ενέργειες των δικτατόρων στην Κύπρο, που οδήγησαν στην σύρραξη και τις δυνάμεις κατοχής. Πρόκειται για μια ανοικτή πληγή που πλήττει βάναυσα τους κατοίκους της Μεγαλονήσου οι οποίοι απαιτούν δικαίωση, συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και έξωση του κατοχικού στρατού.


Η έλευση της Δημοκρατίας αποτέλεσε το εφαλτήριο για τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, καθώς οι κοινωνικοί αγώνες εδραίωσαν τα πολιτικά, οικονομικά και ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας, δικαιώματα και κατακτήσεις που, στις μέρες μας, χρειάζονται εμβάθυνση και υπεράσπιση.


Σήμερα, η Δημοκρατία μας είναι στερεή και ακατάλυτη, ωστόσο, οι φωνές που αμφισβητούν την Ιστορία και την παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνεχίζουν να υπάρχουν.

Δυστυχώς, σε αυτή την θλιβερή και απαράδεκτη εξέλιξη, συντάσσονται κυβερνητικά στελέχη που με ανοίκειο ύφος και ήθος ταυτίζονται με ακροδεξιές φωνές.

Ωστόσο, η καταδίκη και η απαξίωση εκ μέρους των δημοκρατικών πολιτών είναι δεδομένη: το χρέος μας για την υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας είναι ανυπολόγιστο και αδιάκοπο.»











3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page