top of page

Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης για την στήριξη των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Κοζάνης

Έγινε ενημέρωση: 16 Μαΐ 2023


Προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Λήψη ειδικών μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της Π.Ε Κοζάνης».


Η ερώτηση βασίζεται στα υπομνήματα του Επιμελητηρίου Κοζάνης, του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, του Σωματείου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας και του Σωματείου Kαφετεριών- Καφεζαχαροπλαστείων «Ο Ερμής», όπως αυτά παρατέθηκαν και ενσωματώθηκαν στα πρακτικά της συζήτησης στο διευρυμένο συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης την 21η Δεκεμβρίου. Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο κοινό πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων οι οποίοι, με συγκεκριμένα αιτήματα, ζητούν από την κυβέρνηση την στήριξη των επιχειρήσεων τους.


Η κ. Βέττα δήλωσε:


«Η ΠΕ Κοζάνης, τρεις σχεδόν μήνες από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, βιώνει μια κατάσταση πρωτοφανούς αδιαφορίας και υποβάθμισης. Την ώρα που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και μια σειρά από άλλες κοινωνικές κατηγορίες ζουν σε συνθήκες εξαιρετικής ανασφάλειας και αγωνίας, η μόνη παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης είναι δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν οι πρόσθετες πρωτοβουλίες για τις περιοχές που υφίστανται σκληρότερο lockdown χωρίς να διευκρινίσει οτιδήποτε άλλο.


Απαιτούμε την άμεση στήριξη της περιοχής με αποτελεσματικά μέτρα, δίχως αναστολές υποχρεώσεων και επιστρεπτέες προκαταβολές που μετατοπίζουν το πρόβλημα στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, στο κοινό υπόμνημα των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής ζήτησα, ήδη από την έκτακτη συνάντηση του προηγούμενου Σαββάτου να ενσωματωθούν, εκτός από τις προτάσεις των συλλόγων, δύο ακόμη αιτήματα: η πλήρης κάλυψη από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων στην ονομαστική του αξία και η καταβολή έκτακτης ενίσχυσης σε νοικοκυριά που περιλαμβάνουν ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες που έχουν πληγεί υπέρμετρα από την κρίση.


Επιτέλους, πρέπει να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία για την περιοχή. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της ΠΕ Κοζάνης δεν μπορούν να ανεχτούν άλλη κοροϊδία».


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.




12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page