top of page

"Καταγγελία σωματείων για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης"


Κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά της Bουλευτή Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα, της Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου και του Βουλευτη του Βορείου τομέα Αθηνών Β1 και Τομεάρχη Εσωτερικών κ. Κώστα Ζαχαριάδη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού.


Η αναφορά συνυπογράφεται από 18 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στηρίζεται στην κοινή επιστολή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ, της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, της ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ, με θέμα: «Επιστολή-καταγγελία σωματείων για τις ενέργειες του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σχετικά με την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού».


Στην επιστολή των σωματείων επισημαίνεται πως από την προκήρυξη της 27/7/2022 (αρ απόφασης 63/2022), για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη που είχε κάνει το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις 21/10/2021 (αρ απόφασης 95/2021), απουσιάζουν κομβικά στοιχεία της κείμενης νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η αξιοκρατική συμμετοχή των υποψηφίων.


Με την παρούσα επιστολή τα σωματεία καταγγέλλουν επίσης, τον φωτογραφικό χαρακτήρα της τρέχουσας προκήρυξης καταδεικνύοντας πως αυτή δεν «[…]κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας [...]» και καταλήγουν ζητώντας «την άμεση απόσυρση και επαναπροκήρυξη της, ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η αξιοκρατική μεταχείριση των υποψηφίων, σύμφωνα με τους κανόνες του δικαίου που ισχύουν διεθνώς [...]».


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένουν τις απαντήσεις και τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων σε σχέση με την συγκεκριμένη αναφορά.



Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης και την επιστολή των σωματείων εδώ.



3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page