top of page

"Κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις και εργαζόμενους μετά τα περιοριστικά μέτρα στην Κοζάνη" (ηχητικό)


Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα "Στο Κόκκινο" Θεσσαλονίκης 91.4 FM:


Στιγμές Μαρτίου ζει για ακόμη μια φορά η πόλη της Κοζάνης, μετά την επιβολή αυξημένων περιοριστικών μέτρων λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που έθεσαν την περιοχή σε επίπεδο συναγερμού 4. Όπως ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή "Κάτι παίζει στο Κόκκινο" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, η μόνη διαφορά από την πρώτη καραντίνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Κατά τα λοιπά τα μαγαζιά είναι κλειστά, οι δρόμοι άδειοι, όλα είναι σε αναστολή λειτουργίας.

Σχολιάζοντας την αντίδραση των αρμόδιων στα αυξημένα κρούσματα η κ. Βέττα δήλωσε ότι «ο κ. Χαρδαλιάς ήρθε καθυστερημένα γιατί τα αυξημένα κρούσματα υπήρχαν τις προηγούμενες εβδομάδες, φαινόταν δηλαδή ότι εξελίσσεται άσχημα, από το 3 στο 4 επίπεδο συναγερμού», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα ακολουθήσουν δυστυχώς και άλλες περιοχές».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη η βουλευτής ανέφερε πως «είτε με τις πράξεις, είτε με τις παραλείψεις τους, οι αρμόδιοι άφησαν να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση», σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, χρειάζεται μια κοινωνική συναίνεση θα έλεγα για να μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δύσκολη κατάσταση ... Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν, η κυβέρνηση είχε έξι μήνες να κάνει κάποιες πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις, κάτι που δεν έκανε και το βλέπουμε από τα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και το χωρίς σχέδιο άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση των δομών υγείας η κ. Βέττα ανέφερε ότι «ήδη είμαστε σε πολύ δύσκολα επίπεδα κορεσμού, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Κοζάνης έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο», ενώ δεν λειτουργεί η ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης εντατικολόγου. «Δεν θωρακίστηκε το σύστημα υγείας. Τώρα φαίνεται το κενό σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη οικονομικής στήριξης των ανθρώπων που πλήττονται αυτή τη στιγμή από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, καθώς ήδη λαμβάνει κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις και εργαζόμενους. «Βιώνουμε ήδη κατάσταση ανεργίας, ύφεσης, μια εκρηκτική κατάσταση» τόνισε.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης, χθες Κυριακή, σε σχέση με τον κορονοϊό η κ. Βέττα δήλωσε ότι «σέβομαι το θρησκευτικό συναίσθημα του καθένα, αλλά από την μεριά των Αρχών και ανθρώπων όπως ο Μητροπολίτης θα πρέπει να συστήνουμε στους ανθρώπους να προστατεύουν τον εαυτό τους».


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.











6 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page