top of page

"Να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά κριτήρια στις ενισχύσεις των μελισσοκόμων της Δυτικής Μακεδονίας"


Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Καλλιόπης Βέττα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων της Δυτικής Μακεδονίας σε δράσεις ενισχύσεων Βιολογικής Μελισσοκομίας.

Η ερώτηση βασίζεται στην επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των μελισσοκόμων στη Δράση 11.1.2 του Υπομέτρου 11.1 του Μέτρου 11 για την ενίσχυση της Βιολογικής Μελισσοκομίας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων διαπιστώθηκε ότι πολλοί μελισσοκόμοι έμειναν εκτός προγράμματος αποκλειστικά και μόνο βάσει ηλικιακών κριτηρίων.

Δημιουργούνται, επομένως, αρκετά ερωτηματικά για το πως εν τέλει η κυβέρνηση εφαρμόζει την υποτιθέμενη ρήτρα δίκαιης μετάβασης στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της, κάτι που καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός. Όπως δήλωσε η Βουλευτής: "Η κυβέρνηση οφείλει να άρει τους αποκλεισμούς και να αναθεωρήσει τα περιοριστικά κριτήρια επιλεξιμότητας για τους μελισσοκόμους της Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς της περιοχής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης και των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων ".

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης εδώ.



6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page