top of page

"Ο απολογισμός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. είναι αποκαρδιωτικός"


Σχόλιο της Καλλιόπης Βέττα στην εφημερίδα Θάρρος κατόπιν κοινής ερώτησης στους πέντε βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:


“Ο απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός: Η μάχη κατά της ακρίβειας γίνεται με νουθεσίες προς τους επιχειρηματίες, ενώ η μεγάλη αύξηση των τιμών στο ρεύμα αντιμετωπίζεται με 150 εκ. ευρώ, δηλαδή με 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό”

Ο Πρωθυπουργός επιδόθηκε σε έναν αγώνα για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα φθορά της κυβέρνησης του. Σε αυτή την προσπάθεια, χρησιμοποίησε τακτικές όπως η παραπλάνηση και παραχάραξη της πραγματικότητας ενώ, όπως συνηθίζει, έδωσε απλόχερα κίνητρα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε μέτρα που υπάρχουν ήδη ως νέα, θριαμβολόγησε για την παράταση υφιστάμενων ενώ επιχείρησε να δώσει ώθηση στην οικονομία μόνο με 400 εκ. ευρώ.

Ο απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός: Η μάχη κατά της ακρίβειας γίνεται με νουθεσίες προς τους επιχειρηματίες, ενώ η μεγάλη αύξηση των τιμών στο ρεύμα αντιμετωπίζεται με 150 εκ. ευρώ, δηλαδή με 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό.

Οι νέες και οι νέοι, είδαν μια ανερυθρίαστη προσπάθεια προσεταιρισμού τους με τα 1.200 ευρώ το μήνα -που τελικά έγιναν 100 (!)- και λίγα data, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, το οχτάωρο καταργήθηκε και οι διέξοδοι για την μόρφωση τους περιορίστηκαν δραστικά ελέω της Ε.Β.Ε..

Οι ευάλωτες ομάδες και οι μικρομεσαίοι δεν είδαν καμία μείωση στους εμμέσους φόρους, ουσιαστική ελάφρυνση για την επελαύνουσα ακρίβεια, ούτε χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας.

Το ίδιο συνέβη με τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους: καμία μέριμνα, καμία ελάφρυνση.

Για τη Δυτική Μακεδονία, δε, η συνταγή ήταν γνωστή: η απολιγνιτοποίηση ως «στοίχημα», εξαγγελίες στον αέρα και μία ακόμη παρουσία που εξόργισε τους πολίτες της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης, είναι αδιόρθωτος, αποτυχημένος και εμμονικός. Η φθορά του δεν καλύπτεται, ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια, ούτε με ισχνές παροχές.

Είναι πλέον σε αποδρομή.



5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page