top of page

"Ο Πολιτισμός την εποχή της πανδημίας και η επόμενη μέρα" (video)

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουν 2020

Εκδήλωση / Συζήτηση του isyriza για τον Πολιτισμό



Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του κοινοβουλίου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 03/06/2020, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το παρόν και το μέλλον του πολιτισμού.


Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα στην παρέμβασή της ανέφερε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες και απαραίτητες όσο ποτέ, καθώς ο διάλογος και η συζήτηση για τον πολιτισμό πρέπει να είναι διαρκής στη δημόσια σφαίρα, «θορυβώδης», παρεμβατική και δημιουργική σε όλες τις εκφάνσεις της.

Άλλωστε, όπως ανέφερε, η ανυπαρξία σχεδίου για μια συγκροτημένη πολιτιστική πολιτική στη χώρα μας ανεδείχθη εμφατικά κατά την περίοδο της πανδημίας, αν και ήταν αρκούντως σαφή τα σημάδια της απουσίας κυβερνητικού σχεδιασμού για τον πολιτισμό, ήδη πριν από την υγειονομική κρίση.


Αφού αναφέρθηκε σε όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης, η κ. Βέττα σημείωσε χαρακτηριστικά:


"Ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί. Το στοίχημα του πολιτισμού μπορεί να κερδηθεί μόνο με συλλογικές διεκδικήσεις, δυναμισμό και αλληλεγγύη και μόνο από τους ανθρώπους του, τους ανθρώπους που πραγματικά τον δημιουργούν και τον υπηρετούν".


Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης εδώ:





7 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page