top of page

"Δίκαιο το ψήφισμα του Βελβεντού για την προστασία της φύσης στα Πιέρια"

Έγινε ενημέρωση: 5 Δεκ 2022

Δήλωση της Καλλιόπης Βέττα για το ψήφισμα των πολιτών του Βελβεντού που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενη περιοχή Natura στα Πιέρια.


"Οι πολίτες του Βελβεντού, στην λαϊκή συνέλευση της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, διατράνωσαν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια, σε μια προστατευόμενη περιοχή Natura.

Με το ψήφισμα που ακολούθησε και δημοσιοποιήθηκε μετά την συνέλευση, οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης και την αυθαίρετη χωροταξική επιλογή ενώ στηλίτευσαν την αλλαγή στάσης του Πρωθυπουργού ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνονται αιολικά στους ορεινούς όγκους εφόσον αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες.

Οι πολίτες, επίσης, δήλωσαν ότι θα αντισταθούν με κάθε πρόσφορο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποτρέψουν το έγκλημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην κορυφή του βουνού και κάλεσαν όλους τους δημότες της ευρύτερης περιοχής, όπως και τις θεσμικές αρχές, να στρατευθούν μαζί τους στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

Η ανικανότητα και η εξυπηρέτηση συμφερόντων της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί εδώ και τρία χρόνια το Ειδικό Χωροταξικό για ΑΠΕ δημιουργεί ένα στρεβλό σκηνικό ανάπτυξης και καταστρέφει την φύση της περιοχής μας. Ως εδώ!"


6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page