top of page

Στην εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Έγινε ενημέρωση: 3 Απρ


Η Καλλιόπη Βέττα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με θέμα: "Γυναίκες: Ισότητα, Δικαιώματα και Ελπίδα".


Η κ. Βέττα, κατά την τοποθέτηση της συνεχάρη το σχολείο και όσους είχαν αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, σε μια ημέρα ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα σε όλο τον κόσμο. 


Όπως σημείωσε, τα σχολεία μπορούν να συμβάλλουν και να παίξουν κυρίαρχο ρόλο σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα και στον αναγκαίο κοινωνικό μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος για να κατακτήσουμε μια δικαιότερη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία. Επομένως, μια δράση σαν κι αυτή, για τη Γυναίκα, την Ισότητα, τα Δικαιώματα εκφράζει και την Ελπίδα προς έναν τέτοιο στόχο.   


Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος! Το σχολείο πρέπει να μιλάει και να παίρνει ηχηρή θέση τόσο στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως η ανισότητα και η έμφυλη βία όσο και στην εμπέδωση των θετικών αλλαγών που απαιτούνται σε κοινωνικές συμπεριφορές, προκαταλήψεις και στερεότυπα, ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή τους. 


Αποτελεί ζωντανό κοινωνικό κύτταρο που μπορεί να μετασχηματίσει κατεστημένες νοοτροπίες και να μεταφέρει τις υγιείς αλλαγές έξω από το σχολικό περιβάλλον. 


Έχουμε όμως ακόμη δρόμο πολύ, ανέφερε η κ. Βέττα. "Ως γυναίκα εργαζόμενη, καλλιτέχνης και βουλευτής οφείλω και εγώ με τη σειρά μου να σας πω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Οι γυναίκες δεν είναι ισότιμες στο κοινωνικό και στο εργασιακό πεδίο και δεν βρίσκονται ακόμη παντού. Στη Βουλή η συμμετοχή των γυναικών δεν ξεπερνά ούτε το 1/3 ενώ στην κυβέρνηση και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αποτελούν οικτρή μειοψηφία. Έχουμε λοιπόν να παλέψουμε ακόμη και για τα πολλά και για τα μεγάλα. 


Γιατί οι διακρίσεις και τα στερεότυπα είναι ακόμα εδώ, 

Γιατί οι γυναικοκτονίες και τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, 

Γιατί χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια θα χάσουν και σήμερα τη ζωή τους είτε από πείνα είτε από σφαίρες και όπλα.

 

Γι αυτό θεωρώ ακόμη περισσότερο σπουδαία την πρωτοβουλία σας και εύχομαι ειλικρινά η υποψηφιότητά σας να προκριθεί, ώστε φωνές σαν τη δική σας να ακουστούν και πέρα από τα σύνορα του τόπου μας.  Καλή επιτυχία!"



9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page