top of page

"Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων"


Η Καλλιόπη Βέττα παραβρέθηκε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου απηύθυνε χαιρετισμό, ως Τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Όπως δήλωσε η κ. Βέττα:

"Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για τις προοπτικές και τις προκλήσεις του Τουρισμού. Οι επιχειρηματίες του κλάδου αγωνιούν για την αντοχή και βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και προβληματίζονται από το γεγονός ότι οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους λαμβάνονται χωρίς την συμμετοχή τους.

Στην ομιλία μου αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Ευρωκοινοβούλιο για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων, για την υιοθέτηση προτάσεων όπως η συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και για τη σύσταση Ευρωπαϊκής υπηρεσίας για τον τουρισμό, η οποία θα μεριμνά για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Τέλος, κατέστησα σαφές ότι η προστασία των εργαζομένων είναι πρωταρχικός και απαράβατος όρος για την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του χώρου, και επανέλαβα την πεποίθησή μας ότι οι φορολογούμενοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να επιβαρύνονται με το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς από την κλιματική αλλαγή και μάλιστα χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το συμπέρασμα είναι ένα: ο τουρισμός πορεύεται μόνο με την ποσοτική δυναμική των αφίξεων, χωρίς εναλλακτικό πλάνο, ποιοτική και βιώσιμη διαφοροποίηση, με ισχνό σεβασμό στις ανάγκες του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.

Πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα διαφορετικό πλάνο, που θα σέβεται και θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών."



1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page