top of page

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας και τον Δήμαρχο Εορδαίας


Ενημέρωση της κ. Καλλιόπης Βέττα για εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων και τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.


Αρχικά, συναντήθηκε με το Δ.Σ. των εργαζομένων και, συγκεκριμένα, με τους κ. Παναγιωτίδη Χαράλαμπο (Πρόεδρο), Χονδροματίδη Δημήτρη (Αντιπρόεδρο), Λάμπα Καλλιόπη (Γραμματέα), Καραγιανάκη Μαρία (Μέλος), Στενιμαχαλή Δέσποινα (Ταμίας), Τσίπρα Δημήτρη (Μέλος), και Μουρουλίδου Παρθένα (Αναπ. Γραμμ.).



Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αρχικά, έθεσαν στην Βουλευτή το θέμα των περικοπών των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση για συγκεκριμένες ειδικότητες. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι υπάρχει μια γενικευμένη και ανησυχητική κινητικότητα για σύσταση αναπτυξιακών εταιριών στους ΟΤΑ, με αφορμή το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες υποκαθιστούν το έργο των δημόσιων φορέων που είναι εντεταλμένοι για την μελέτη και πραγματοποίηση των έργων υποδομής.


Τέλος, τέθηκαν και ειδικότερα ζητήματα, με έμφαση στην ανισονομία που επικρατεί στο επίδομα Προβληματικών Περιοχών Α΄ και Β΄ στην περιοχή, ένα θέμα το οποίο είχε αναδείξει η κ. Βέττα στη Βουλή.


Η Βουλευτής τους ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μόλις χθες για το θέμα της αναθεώρησης των επιδομάτων που απεργάζεται η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό τους για την διατήρηση των δίκαιων μισθολογικών αιτημάτων τους.


Παράλληλα, υποστήριξε ότι χρειάζεται αγώνας από τη πλευρά των εργαζομένων στους ΟΤΑ για να διασφαλίσουν πως ο δημόσιος, συμπεριληπτικός και αναπτυξιακός χαρακτήρας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα διαρραγεί, όπως μεθοδεύουν οι υποστηρικτές της αλόγιστης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Τέλος, η Βουλευτής είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.







7 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page