top of page

"Σύσταση επαρκών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση για τον κλάδο της Θεατρικής Αγωγής"


Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης της Καλλιόπης Βέττα προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, η οποία συνυπογράφεται από 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με θέμα: «Σύσταση επαρκών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση για τον κλάδο της Θεατρικής Αγωγής».

Η ερώτηση αναδεικνύει το ζήτημα με την απουσία επαρκών οργανικών θέσεων για την ειδικότητα των Θεατρολόγων, οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση.


Η Θεατρική Aγωγή, τόσο ως αυτοτελές μάθημα, όσο και ως ένα σημαντικό μεθοδολογικό εργαλείο, αποτελεί μια εξαιρετική συνεισφορά στην θωράκιση της προσωπικότητας των μαθητριών και των μαθητών, την ανάπτυξη των κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων, τον σεβασμό στον Άλλο, την έξαρση της φαντασίας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, ιδιότητες που, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δυστυχώς εξαιτίας πλείστων περιστατικών, αποτελούν ζητούμενο για πολλούς στη σημερινή εποχή.

Τα πολλά κενά που υπάρχουν σε όλη την χώρα καλύπτονται στην πλειοψηφία τους με μετακινούμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απολύονται κάθε χρόνο και – αν είναι τυχεροί- επαναπροσλαμβάνονται την επόμενη χρονιά σε διαφορετικά σχολεία, με διαφορετικούς μαθητές και μια νέα πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν κάθε φορά.


Σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων, δε, περίπου διακόσιοι εκπαιδευτικοί θεατρολόγοι κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά δεν κλήθηκαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους, εν μέσω της καλπάζουσας οικονομικής κρίσης.


Είναι αυταπόδεικτό ότι η σύσταση μόνο 171 οργανικών θέσεων σε όλη την χώρα, δεν καλύπτει τις μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες, ούτε δημιουργεί εύρυθμες εργασιακές σχέσεις για τους εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου, τίθενται τα ερωτήματα προς την αρμόδια Υπουργό:

1. Πόσα είναι τα λειτουργικά κενά των σχολείων στη Θεατρική Αγωγή, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση και ποιος είναι ο σχεδιασμός ώστε αυτά να καλυφθούν επαρκώς κατά την επόμενη χρονιά;

2. Προτίθεται η κ. Υπουργός να προχωρήσει στη σύσταση περαιτέρω οργανικών θέσεων του κλάδου εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής;

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης εδώ.



6 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page