top of page

"Τα κοινά της Παιδείας" στην Κοζάνη

Χαιρετισμός της Καλλιόπης Βέττα κατά την παρουσίαση του βιβλίου "Τα κοινά της Παιδείας" στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.


Κατά την χθεσινή παρουσίαση του συλλογικού τόμου που επιμελήθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου, η κ. Βέττα απέστειλε, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό, θερμό χαιρετισμό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:


"Στην εξαιρετικά χρήσιμη αυτή έκδοση επιχειρείται μια συλλογική αποτίμηση του έργου που υλοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ατομικές εμπειρίες των συγγραφέων που υπηρέτησαν εκείνη την περίοδο από διάφορες θέσεις το έργο αυτό γίνονται πλέον μέσω του βιβλίου τους συλλογικό κτήμα και γνώση για όσα διαδραματίστηκαν σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς δημοσιονομικής στενότητας αλλά και για όσες παρεμβάσεις έγιναν, παρά τις δυσκολίες, ώστε να ενισχυθεί και να στηριχτεί ολόπλευρα η δημόσια παιδεία στη χώρα μας.

Σήμερα ωστόσο, η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο μιας ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής από μια ακόμη κυβέρνηση της ΝΔ που επιτίθεται ανελέητα σε κάθε τι συλλογικό και δημόσιο, σε κάθε τι κοινωνικά δίκαιο.

Αυτό το βιώνουμε στο έπακρο και στην περιοχή της Κοζάνης, με την υποστελέχωση σχολικών μονάδων, την απαξίωση και τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Επομένως η πρόκληση για την Αριστερά είναι ακόμα μεγαλύτερη στις συνθήκες που διαμορφώνονται. Το όραμά της για μια ισχυρή δημόσια παιδεία που θα δώσει προοπτική στους νέους ανθρώπους και στην ελληνική κοινωνία παραμένει ενεργό και τα κείμενα αυτού του βιβλίου συμβάλλουν αναμφισβήτητα στην συζήτηση που γίνεται ώστε να αναδειχθούν και να εμπλουτιστούν οι πολιτικές που θα υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο την επόμενη μέρα."

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page