top of page

"Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προχωρά με δυναμισμό και εξωστρέφεια για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες"


Η Καλλιόπη Βέττα παραβρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων, με ειδικό αφιέρωμα για το σπουδαίο έργο και την προσωπικότητα της Άννας Σπύρτου.


Όπως δήλωσε η Βουλευτής:

"Η χθεσινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τον δυναμισμό, την εξωστρέφεια και τις ικανότητες του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και, αντιστοίχως, των φοιτητριών και φοιτητών.

Όπως τόνισα στον χαιρετισμό μου, οι απονομές των βραβείων, οι αριστείες, οι βραβεύσεις, οι διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς διατρανώνουν ότι το Πανεπιστήμιο μας διαθέτει ανεξάντλητη δυναμική που, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να το εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο στην εθνική και διεθνή κλίμακα κατάταξης.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, με την Ε.Β.Ε, τη μείωση της χρηματοδότησης, τις μηδαμινές προσλήψεις και το κλείσιμο τμημάτων αλλά, κυρίως, με την ανερυθρίαστη προώθηση των κολλεγίων και την αδειοδότηση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρεμβάσεις δηλαδή που επιφέρουν μεγάλα πλήγματα, ειδικά στα περιφερειακά Πανεπιστήμια.

Επίσης, έκανα ειδική αναφορά στην αείμνηστη Άννα Σπύρτου, με αφορμή το αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Η Άννα Σπύρτου, η Άννα μας, ήταν μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα, με επιστημονικές και ακαδημαϊκές περγαμηνές υψηλού επιπέδου, που δεν απεμπόλησε ποτέ, την ιδιότητα του ενεργού και αλληλέγγυου πολίτη, ένας άνθρωπος με κοινωνικές ανησυχίες και παρεμβάσεις, που όμνυε διαρκώς στην συλλογικότητα, την κοινή δράση και την προστασία του κοινού καλού.

Εν κατακλείδι, η χθεσινή εκδήλωση μας γέμισε αισιοδοξία, ικανοποίηση και χαρά για τα επιτεύγματα του δημοσίου πανεπιστημίου, επιτεύγματα που πρέπει να προασπίσουμε ενάντια στις κυβερνητικές επιδιώξεις απαξίωσης και υποβάθμισης."







2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page