top of page

"Το συνέδριό μας αποτέλεσε εφαλτήριο για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία"

Συνέντευξη της Καλλιόπης Βέττα στο www.lep.gr και στον Χρίστο Σαββουλίδη, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν και στελέχη άλλων κομμάτων για τα πρόσφατα κομματικά συνέδρια και τις πολιτικές εξελίξεις.


Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε την αποτίμηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται έπειτα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Η Βουλευτής επεσήμανε ότι το Συνέδριο ήταν εξαιρετικά πετυχημένο τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτικά. Η συμμετοχή, η διαδικασία, η ομόφωνη υπερψήφιση της πολιτικής απόφασης, η ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων σε όλα τα κομματικά όργανα, η διαρκής αλληλοτροφοδότηση με την κοινωνία, συνιστούν επιτεύγματα που οδήγησαν στη μεγαλειώδη συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μαΐου όπου έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τριπλάσια νέα μέλη, όντας πλέον το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη.


Παράλληλα, επεσήμανε ότι το συνέδριο αποτέλεσε εφαλτήριο για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή κι ένα ηχηρό μήνυμα για την υπέρβαση της ασφυκτικής κατάστασης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αρνητικές πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωτιές στην πανδημία, την ακρίβεια, τις αυξήσεις, τον πληθωρισμό.


Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συμμαχίες. Η Βουλευτής επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει ξεκάθαρες προτάσεις που αφορούν την στήριξή των πληττόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του κόσμου της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, όπως και τη νέα γενιά και το ΕΣΥ. Σε αυτούς τους άξονες, υπάρχει μια ανοιχτή και διάφανη πρόσκληση προς τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο, δεδομένων και των συσχετισμών που θα προκύψουν από τις εθνικές εκλογές και θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην πρώτη θέση.


Τέλος, έγινε αναφορά σε ενεργειακά ζητήματα, την Π.Ε. Κοζάνης και την απολιγνιτοποίηση. Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια, αντί να βάζει, άμεσα και αναδρομικά, πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος και να μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα.


Για την Π.Ε. Κοζάνης, τόνισε ότι οι πολίτες της περιοχής βιώνουν μεγάλη απαξίωση, καθώς η εξαγγελθείσα απολιγνιτοποίηση είναι στην πραγματικότητα μια επικοινωνιακή φούσκα ενώ στην πράξη, το μόνο απτό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ανεργίας και η πρόσδεση της χώρας στο πανάκριβο, εισαγόμενο ορυκτό φυσικό αέριο.


Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό της συνέντευξης της Κ. Βέττα (από το 7:15 και μετά) εδώ.



3 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page